Είστε εδώ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση από την συνεδρίαση του οργάνου των προέδρων της ομοσπονδίας μας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 29 ΜΕΓΑΡΑ: 6 / 5 / 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΚΟΙΝ.
Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση από την συνεδρίαση του οργάνου των προέδρων της ομοσπονδίας μας.

Την Τρίτη 6/5/2014 και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο CRYSTAL CITY πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μετά το κάλεσμα της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. , των πρόεδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων με παρουσίες από όλη την Ελλάδα 18 προεδρείων, και το σωματείο μας εκπροσώπησε το τριμελές του προεδρείο , και στην συζήτηση που ακλούθησε από την μεριά μας θέσαμε τους εξής προβληματισμούς μας μεταξύ άλλων .

1. Η αλληλογραφία μας με το Α.Π.Σ. και για τις απαντήσεις του, που είτε δεν απαντώνται είτε έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση .
2. Ωράριο εργασίας 37,5 ώρες – 165 ώρες (πρέπει να υπάρξουν διευκρινήσεις λόγο αργιών κ.λ.π.) .
3. Οι διαταγές είναι ασαφείς, ερμηνεύονται και εκτελούνται με γνώμονα το συμφέρων του κάθε ενός κατά το δοκούν .
4. Οι άδειες είναι στον αέρα ακόμα μέχρι να εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις .
5. Ταμείο αλληλοβοήθειας και διευκρινήσεις περί δικαιούχων και μη .
6. Για τα Μ.Α.Π. και τι μπορούμε να κάνουμε εφόσον είναι στα όρια αντοχής τους πλέον αυτά που έχουμε χορηγηθεί προ διετίας και βάλε.
7. Για το επίδομα των 176 ευρώ και την δικαστική διεκδίκηση του .
8. Για την αναγνώριση του Γυμνασίου και Λυκείου σε όσους το τελείωσαν προσφάτως .
9. Για το επίδομα τον 150 ευρώ τον οδηγών και ενδεχομένως αν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης και τον μάχιμων .
10. Επιλαχόντες και τη μπορούμε να κάνουμε ώστε να τους βοηθήσουμε .
11. Συμβασιούχους και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν να εργαστούν το ταχύτερα δυνατό για φέτος .
12. Καθηκοντολόγιο για τους Π.Π.Υ. και υλοποίηση της υπουργικής απόφασης .

Η νέα διοίκηση μας άκουσε όλους με ιδιαίτερη προσοχή και κράτησε σημειώσεις για να κάνουν τις ανάλογες ενέργειες και να τα συζητήσουν την επομένη ημέρα στο Δ.Σ. της .

Για τα 176 μας διευκρίνισε ότι αρμόδιο είναι το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την δικαστική διεκδίκηση και όχι η Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. και να απευθύνετε ο κάθε ένας μας που θέλει να μαθαίνει για την εξέλιξη της προσωπικά στο δικηγορικό γραφείο και μόνο .

Το ταμείο αλληλοβοήθειας έχει ανασταλεί προσωρινά τις αποζημιώσεις έως ότου να φτιαχτεί το νέο μητρώο μελών ( όσοι από τα μέλη του σωματείου μας δεν έχουν αποστείλει το έντυπο με τα στοιχεία που ζήτησε η Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. παρακαλούμε να το επισπεύσει διότι μπορεί να είναι αυτός που θα το χρειαστεί στο μέλλον και δεν θα μπορεί να πάρει την οικονομική βοήθεια που θα του αναλογεί )

Έγινε λόγος για την συνδρομή προς την ομοσπονδία και ο Πρόεδρος ήταν απόλυτος ως προς αυτήν και ξεκαθάρισε προς όλους τους παρευρισκόμενους ότι εάν δεν καταβληθεί σε εύλογο χρόνο βάση του καταστατικού άρθρο 6 παρ 2 (από 1/1/2014 και έως 6 μήνες ) είναι υποχρεωμένος να διαγράψει και θα το κάνει όπως μας είπε όποιο σωματείο δεν εναρμονιστεί με ότι αυτό προβλέπει .

Καλούμε τα μέλη μας εντός σύντομου διαστήματος να ταχτοποιήσουν την συνδρομή τους προς το σωματείο και για διευκρίνηση άμεσα θα βγάλουμε νέο έγγραφο να σας ενημερώσουμε πως θα μπορέσετε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα .

Επίσης τονίστηκε ότι τα σωματεία έχουν κάνει κάμψη και ακόμα ότι ορισμένα είναι εντελώς άφαντα εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της όλης συζήτησης που διήρκησε αρκετή ώρα και μας εξέφρασε τη ενέργειες έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα και τη προτίθετο να κάνει για το επόμενο και ότι θα υπάρξει ενημέρωση περεταίρω μετά το Δ.Σ. αύριο Τετάρτη με ανακοίνωση.

Για αναλυτικότερη ενημέρωση θα ενημερωθείτε με νεότερο μας έγγραφο μετά την ανακοίνωση της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.

Με τιμή
το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΜΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ