Είστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 93 ΜΕΓΑΡΑ: 15/06/2014
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων Π.Υ.
Κοιν.:
ΠΟΠΥΣΥΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσφατα ανάρτησε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των διασπαστών και κάτοχος της ιστοσελίδας Στερεάς Ελλάδος, έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας.
Συνάδελφοι, λυπούμαστε ειλικρινά για το θράσος που σας διακατέχει.
Δεν φτάνει που «πετάξατε» τους συναδέλφους εποχικούς έξω, τους υπονομεύετε κιόλας, αντί να τους βοηθήσουμε για πλήρη εργασία και τους υπόλοιπους, πέραν των γνωστών ενεργειών σας, μπήκατε στο κόπο να ανακατώσετε και να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τους συναδέλφους εποχικούς να κάνουν 15ωρο και να γλυτώσουν μετακινήσεις και έξοδα αυτή την δύσκολη εποχή για όλους.
Είναι μέλη σας οι συμβασιούχοι; ΟΧΙ.
Έχετε έννομο συμφέρον; ΟΧΙ.
Γιατί κρύβετε τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου που αναρτήσατε, που είναι το 24561/1292,
το τηλέφωνο του Υπουργείου είναι 5295122,
δεν είναι πλέον Πειραιώς 40 αλλά Σταδίου 24,
το ερώτημα το κάνει η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος, Τ.Θ. 94, Καρδίτσα, Τ.Κ. 43100
και Προϊστάμενος Διεύθυνσης που υπογράφει το έγγραφο η κ. Ελένη Κεφάλα,
και ημερομηνία που κάνατε το έγγραφο είναι 5 Αυγούστου 2013, δηλ. ένα χρόνο πριν.
1) Επί της ουσίας στην σελίδα 1 «οι όροι του τρίτου εδαφίου που διατηρούνται εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι ότου αντικατασταθούν από εκείνους της νέας ΣΣΕ».
2) Το έγγραφο αναφέρεται μέχρι ότι έγινε στις 05/08/2013, δηλ. 1 χρόνο πριν.
3) Προβλέπεται και άμεση υπογραφή συμφωνίας Α.Π.Σ. κα ΠΟΠΥΣΥΠ βάσει της νομοθεσίας.
Τέλος, και στο έγγραφο που λέτε περί ηλικίας 40 και κουραφέξαλα που γνωρίζουμε ήδη και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είχε κατατεθεί προγενέστερο από το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, Τ.Θ. 126, Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100 και έχει δώσει απάντηση το Α.Π.Σ. με το υπ’ αριθμ. 39294 Φ.300.16/12.08.2013 και έχει κοινοποιηθεί και στην ΠΟΠΥΣΥΠ ένα χρόνο πριν.
Κατανοούμε ότι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε σε τον λόγο ύπαρξής σας, αλλά ψαρεύετε σε λάθος νερά για μια ακόμα φορά συνάδελφοι.
Επίσης, όπως ξέρουμε όλοι, στο συμβούλιο του επιτελικό σχεδιασμό συμμετέχει ένας εκπρόσωπος των ΠΠΥ προερχόμενος από την ΠΟΠΥΣΥΠ , ομοίως και τα 2 αιρετά μέλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ ενημερώνει και παρίσταται πανελλαδικά στις Γεν. Συνελεύσεις κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς μέχρι τώρα, και όπως φαίνεται, ούτε πρόκειται.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ εκπροσωπεί και εκφράζεται πραγματικά με εκλογές ανά Σωματείο και τοπικά και πανελλαδικά και όχι με «ψηφοφορίες με αλληλογραφία» όπως έχετε περάσει παρανόμως στο καταστατικό σας.
Θα προσπαθήσουμε να μην ασχοληθούμε άλλο μαζί σας.
Αν θέλετε να προχωρήσετε συντεταγμένα με την ΠΟΠΥΣΥΠ για όλα τα προβλήματα και όχι για το μέχρι τα 40 και Λύκειο που σας ενδιαφέρει.
Ο κόσμος θέλει ενιαία γραμμή, ενότητα, αγωνιστικότητα και λύση των προβλημάτων συνάδελφοι και όχι χαρτοπόλεμους και εντυπωσιασμούς.

Υ.Γ. : Να σας ευχαριστήσουμε για την επιστολή συμπαράστασης στο πένθος που αποστείλατε στον π. Πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ και νυν Ταμία Κων/νο Παπαντώνη καθώς δυστυχώς άλλοι συνάδελφοι μεμψιμοιρούσαν σε αυτό το δύσκολο συμβάν για εκείνον και τους οικείους του.

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος