Είστε εδώ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ 1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Π.ΟΠ.Υ.ΣΥ.Π
ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΔΡΑ: ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ 1. Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 4η ΕΜΑΚ 3. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Τ.Κ 69100 E mail ipapanast@gmail.com ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 25510 38371 2510 611302
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 75 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 27/07/2014

ΘΕΜΑ : Ομοσπονδία με ή χωρίς Ταυτότητα
Κύριοι, Τα τελευταία χρόνια αποδείξαμε ότι οι κοινοί αγώνες ήταν το «όπλο» μας ώστε να επιτευχθούν τα όσα επετεύχθησαν. Τα νέα δεδομένα για τον κλάδο μας στην ουσία απαιτούν την επίλυση πιο σύνθετων προβλημάτων και μάλιστα βασικών κομβικών σημείων ώστε να διασφαλιστούν ουσιαστικά όλα όσα κερδίσαμε ως σήμερα. Ομολογουμένως σε ένα πολύ εχθρικό και αφιλόξενο περιβάλλον για άνεργους και εργαζόμενους λόγω οικονομικής κρίσης και με τη διάλυση κάθε λογής εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί τα τελευταία 100 χρόνια.
Με απόλυτο σεβασμό ως Σωματείο αλλά και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψην όλα τα παραπάνω , κάναμε γνωστή τη θέση μας από το 2012 και με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, αλλάξαμε την ονομασία του Σωματείου από Συμβασιούχων Πυροσβεστών , σε Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων. ‘Ετσι συνεχίζουμε όλοι μαζί Π.Π.Υ και Συμβασιούχοι την ως τότε 10ετη κοινή μας πορεία .
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι, ότι αντί το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο να δείχνει το δρόμο στα πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη του , έγινε ακριβώς το αντίθετο… Τα πρωτοβάθμια Σωματεία έδειξαν το δρόμο στην Ομοσπονδία !!!
Με καθυστέρηση λοιπόν ενός έτους , και εξαιτίας της μη τέλεσης του συνεδρίου της το 2012, ήρθε η αλλαγή της ονομασίας της Ομοσπονδίας μας , που από (Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης μετονομάστηκε σε (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π) Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών .
«Κάλιο αργά παρά ποτέ», που λένε …
Περιλαμβάνοντας το σύνολο των συναδέλφων , που αποτελούσαν την Ομοσπονδία στο ξεκίνημα της , γίνεται αντιληπτό ότι έχει κυλήσει πολύ νερό στο μύλο της ενότητας , πληρώνοντας όλοι μας την υπάρχουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί , όσον αφορά την ονομασία και την εκπροσώπηση των Σωματείων αυτών , που δεν συνάδουν με αυτή της Ομοσπονδίας .
Το δεύτερο οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το 2012 δεν έγινε το συνέδριο της Ομοσπονδίας , τη στιγμή που αγγίξαμε το όνειρο μας, καρπό ενός 10ετους αγώνα από όλους , αλλά όχι για όλους …Το συγκεκριμένο σημείο είναι σημαδιακό και επακόλουθο της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στον κλάδο μας , γιατί ταυτόχρονα ήταν το σημείο της απόλυτης ανόδου αλλά και το σημείο της απόλυτης καθόδου , γιατί αυτοί που κουμάνταραν το καράβι που λέγεται Ομοσπονδία , φοβήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Η εμπειρία τόσων ετών μας έχει δείξει πως, όταν αφήνεις μια τέτοια κατάσταση στην τύχη της , γιατί φοβάσαι να την αντιμετωπίσεις είναι δύσκολο να τη μαζέψεις μετά …
Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους , αλλά κανείς δεν τους αναφέρει , και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι είναι απολύτως εφικτό να απαριθμήσουμε τους σημαντικούς από αυτούς: ο αριθμός των αιτήσεων του διαγωνισμού – η αμοιβή του δικηγόρου – τα οικονομικά της Ομοσπονδίας – ένα και μοναδικό Δ.Σ Ομοσπονδίας αρχές Ιανουαρίου του 2012 - η αναβολή του συνεδρίου της το 2012 – διάσπαση Σωματείων - Σωματεία μεικτά , σκέτα Π.Π.Υ , σκέτα Συμβασιούχων – Σωματεία χωρίς αρχαιρεσίες – Σωματεία ανενεργά - Σωματεία διαλυμένα - Ομοσπονδία Π.Π.Υ – Συνομοσπονδία .
Όταν φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα για μια διαμορφωμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δική μας ευθύνη , όταν φοβάσαι ακόμα και σήμερα να πεις τα πράγματα με τα όνομά τους και προσπαθείς να στρογγυλεύσεις όλα όσα έχουν γωνίες , πως θα προχωρήσεις παραπέρα αφήνοντας όλες αυτές τις πληγές ανοιχτές που στη συνέχεια θα αιμορραγούν και θα δημιουργούν εκ νέου προβλήματα ?
Η σημερινή κατάσταση του κλάδου μας, μας βρίσκει σε διαφορετικά στρατόπεδα για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε . Αν δεν χαραχθεί και δεν συμφωνηθεί κοινή πορεία με γνώμονα το κοινό συμφέρων όλων , που θα δεσμεύει όλες τις πλευρές , δεν θα υπάρξει κοινή πορεία .
Θα έπρεπε να έχουμε δει τα λάθη του παρελθόντος και να τα έχουμε διορθώσει , όχι με λόγια αλλά με πράξεις αν θέλαμε να τραβήξουμε μπροστά , γιατί απ ότι φαίνεται και συνεχίζουν και επαναλαμβάνονται οι τακτικές του αποφασίζω και διατάσω μέσα στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας …
Καλά είναι τα καλέσματα συστράτευσης που απευθύνονται στους απανταχού διαφοροποιηθέντες (ΠΠΥ, Συμβασιούχους, Σωματεία) , αλλά πριν από κάθε κάλεσμα καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τα του οίκου σου , να ρωτάς και αυτούς που συμμετέχουν στα όργανα και μετά να απευθύνεις το όποιο κάλεσμα έχοντας ξεκάθαρες θέσεις σαν Ομοσπονδία για την ταυτότητα σου .

« Άνθρωπος που ξεχνά από πού ξεκίνησε και ποια ήταν η διαδρομή του, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί αρωγός για την συνέχεια της επίτευξης των στόχων »

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
κιν. 6948401282 & 750942 κιν. 6939058135 & * 701023