Είστε εδώ

Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Μέγαρα:28/07/2014 Προς:Σωματεία Μέλη
Αρ.Πρωτ:241

Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Αρκετοί συνάδελφοι επικοινώνησαντις τελευταίες ημέρες με την Ομοσπονδία μας, καλώντας τη, να πάρει θέση και να ενημερώσει για την πορεία του αιτήματος ένταξης του επαγγέλματός μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών,λόγω του ότι ακούγονται και γράφονται πολλά.
1. Όπως σας έχουμε ενημερώσει το προηγούμενο διάστημα, το σχέδιο της Κ.Υ.Α το οποίο οφείλει να εκδώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επαγγέλματα που επιθυμεί την ένταξή τους στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών, βρίσκεται στην φάση της επεξεργασίας και έως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να σταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο περιεχόμενο του σχεδίου της Κ.Υ.Α συμπεριλαμβάνονται μόνο οι Οδηγοί-1350 περίπου στον αριθμό-και το κόστος ανά έτος είναι περίπου 4.500.000 ευρώ και 1.500.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Επιπλέον στο θέμα αυτό σας ενημερώνουμε:
α) Το κάθε Υπουργείομπορεί να συμπεριλάβει κάθε επάγγελμα από τους Φορείς που εποπτεύει, στο σχέδιο Κ.Υ.Α. που θα συντάξει, δεν σημαίνει όμως ότι θα γίνει και δεκτό από τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία (οικονομικών-Μεταρρύθμισης), τα οποία είναι και τα κυρίως αρμόδια για την ένταξη των επαγγελμάτων στην κατηγορία αυτή.
β) Αν τελικώς το αίτημά μας για ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνει δεκτό μόνο γιατους Οδηγούς όπως διαφαίνεται, για να ενταχθούν επιπλέον και οι μάχιμοι συνάδελφοι, θα πρέπει να παρέλθει το χρονικό διάστημα που θα οριστεί, όπως συνέβη έως σήμερα (2 χρόνια), να ξαναρχίσει εκ νέου η συζήτηση για τα επαγγέλματα που τότε θα ενταχθούν και αν γίνει και τότε δεκτό.Για τον επιπλέον λόγο αυτό οι ενέργειες θα πρέπει να γίνονται για το σύνολο των συναδέλφων και όχι μόνο για τους Οδηγούς που είδη έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο της Κ.Υ.Α
γ)Σε συναντήσεις που έχουν προηγηθεί στο Υπ.Διοικ.Μεταρρύθμισης το αίτημα για ένταξη του επαγγέλματός μας στην κατηγορία Β.Α.Ε. το βλέπουν θετικά.
δ)Το επιπλέον θετικό στην περίπτωσή μας είναι, ότι συζητιούνται εκ νέου τα επαγγέλματα που θα ενταχθούνστην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών και δεν πραγματοποιούνται νέες προσθήκες στα ήδη υπάρχοντα επαγγέλματα, κάτι που βοηθάει να ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις του Υπ.Οικονομικώνγια την ένταξή μας.
Εν ολίγοις, έχουν πραγματοποιηθεί τα εύκολα βήματα και απομένουν τα δύσκολα και τα πιο σημαντικά, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να επαναπαυόμαστε.
Για τον λόγο αυτό, καλούνται τα Σωματεία-Μέλη μας, να εντείνουν τις ενέργειες τους το διάστημα που απομένει έως 11/08/2014,αποκλειστικά για την υλοποίηση του αίτηματός μας αυτού, στους κατά τόπους Βουλευτές και σε όποιον άλλο Αρμόδιο.
2.Αύριο όπως μας ενημέρωσαν, αναμένεται να πάρουν ΦΕΚ τα εκτός έδρας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.