Είστε εδώ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ 1. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03) 2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12) 3. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
ΕΔΡΑ: ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 4η ΕΜΑΚ
Τ.Κ 69100
E mail ipapanast@gmail.com ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 2510 611302 - 25510 38371
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 81 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 06/08/2014
ΘΕΜΑ : Απάντηση σε έγγραφο σας για την ενημέρωση μελών μας
Σχετ: «Με αριθ. πρωτ. 274 / 05/08/2014 έγγραφο σας»

Συνάδελφοι,
Με αφορμή την ενημέρωση μελών μας – απάντηση της Ομοσπονδίας χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου στην αρχή και την ανάρτηση αυτής στην ιστοσελίδα της , από τη βιασύνη να απαντήσετε , στο υπ. αριθ. πρωτ. 78 / 03/08/2014 έγγραφό μας για τη συνάντηση των προέδρων στην Αθήνα .
Μας αναφέρεται ότι δεν θα ασχοληθείτε … αλλά απ ότι φαίνεται ασχοληθήκατε με το παραπάνω , αν κρίνουμε από το περιεχόμενο της « ενημέρωσης μελών μας » που στην ουσία είναι απάντηση στο έγγραφό μας και όχι ενημέρωση μελών μας … Καλό θα ήταν μετά από τις συνεδριάσεις των οργάνων αλλά και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το εξαήμερο αυτό στην Αθήνα , να βγάζατε και μια πραγματική « ενημέρωση μελών σας » και όχι « μελών μας » για να γνωρίσετε στους συναδέλφους ανά την Ελλάδα των όσων ελέχθησαν στα όργανα αλλά και στις συναντήσεις που πραγματοποιήσατε. Κάτι που οφείλατε να πράξετε , αλλά δεν το κάνατε για τους δικούς σας λόγους … βρήκατε όμως το χρόνο να εκφράσετε τις απορίες σας για των όσων διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και να μας εγκαλέσετε για την ενημέρωση μελών μας , αλλά και μελών σας , γιατί την απευθύναμε προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων πανελλαδικά .
Για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι και να απαντήσουμε στις απορίες σας , στα τρία πρώτα θέματα που θίξατε , τις θέσεις μας , σας τις γνωρίσαμε εκ των προτέρων, για το τέταρτο θέμα, σας υποβάλαμε ερώτημα για την ταυτότητα της Ομοσπονδίας αλλά απάντηση δεν πήραμε …
'Όσον αφορά την ψηφοφορία για την εγγραφή Σωματείων στο Δ.Σ. , για να ακριβολογούμε , η ψήφος του προέδρου μας για τα 5 Σωματεία ήταν λευκό και για το 1 Σωματείο αρνητική και οι λόγοι σας έχουν γίνει γνωστοί με αντίστοιχα έγγραφα μας , τα οποία δεν αναφέρεται επίσης για τους δικούς σας λόγους.
Όσο για τις αντιδραστικές ομαδούλες που πολύ χαριτωμένα αναφέρεστε , θα σας θυμίσουμε ότι πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εκλογών της Ομοσπονδίας ήμασταν τότε στην ίδια ομαδούλα , τώρα γιατί άλλαξαν τόσο γρήγορα τα δεδομένα …? Φρόνιμο είναι να μην απορείτε για τους λόγους , γιατί τους ξέρετε και είναι ακριβώς οι ίδιοι που επικαλείσθε στην « ενημέρωσή » μας . Απλά τώρα, άλλαξαν οι ρόλοι σας και ενοχλείστε από την κριτική , την οποία εσείς οι ίδιοι ασκούσατε τότε , κατηγορώντας το προηγούμενο προεδρείο για συμπεριφορές και τακτικές αλαζονείας , κάτι που τώρα εσείς οι ίδιοι εφαρμόζετε και σε μεγαλύτερο βαθμό …
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι πάλι εσείς οι ίδιοι , συμμετείχατε και στα δύο προεδρεία από θέσεις ισχύος … Για το λόγο αυτό , καλό είναι να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας , για να πάρετε τις απαντήσεις σας , στις όποιες απορίες σας .
Όσο για τον πρόεδρο του Σωματείου μας , πρώην αλλά και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από την ίδρυση της , τον γνωρίζουν καλά στο Πανελλήνιο , όπως επίσης γνωρίζουν και το αποτέλεσμα τον τελευταίων εκλογών , που θέλετε να υποβαθμίσετε γιατί απ ότι φαίνεται δεν μπορέσατε να χωνέψετε ακόμα … Επίσης, γνωρίζουν τις θέσεις του και τις τοποθετήσεις του σε τέτοιου είδους εγωκεντρικές και απαράδεκτες συμπεριφορές όπως αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας , την οποία αποδοκίμασαν και άλλοι συνάδελφοι.
Όσον αφορά την ενότητα και τη θεσμοθέτηση συλλογικών οργάνων που επισημαίνεται στην ενημέρωση σας … (Αγαπητοί συνάδελφοι μόνο ενωμένοι μπορούμε, γιατί όπου υπάρχει διάσπαση δεν φυτρώνει χορτάρι, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι πρόγονοι μας που θεσμοθέτησαν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων) φρόνιμο θα ήταν να την εννοείτε κιόλας , διότι έχετε αποδείξει ακριβώς το αντίθετο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα , λειτουργώντας ατομικά και όχι σαν ομάδα , παίρνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να ενημερώνετε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. , έχοντας και την απαίτηση να περνάνε ομόφωνα στο τέλος.
Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε και κάτι άλλο που παραλείψατε, πολύ επιμελλώς όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε. Στην παρούσα φάση, η δική μας θέση είναι αυτή που θα κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό για το σύνολο των συναδέλφων, και θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε θετική έκβαση των θεμάτων που μας απασχολούν από τη μια , και από την άλλη κοινώς θα βρίσκεται σε θέση αντιπολίτευσης σε οτιδήποτε αρνητικό , ώστε να σταματήσουν τα πισωγυρίσματα και οι τακτικές του αποφασίζω και διατάσω … . Λυπούμαστε , αν από εδώ και πέρα σας χαλάσουμε «την σούπα» από τη θέση τις αντιπολίτευσης … Θέση που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε να μας βάλετε με τις συμπεριφορές σας .
Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι βλέποντας το δέντρο χάνεις το δάσος. Το χορτάρι με την πρώτη βροχή κάνει την επανεμφάνισή του σε σύντομο χρονικό διάστημα...το δάσος όμως απαιτεί κάποιες δεκάδες χρόνια για να αναγεννηθεί.
Συνεπώς ασχοληθείτε με αυτό και με την πραγματική ενημέρωση των μελών σας.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα γραφόμενά μας...

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
κιν. 6948401282 & 750942 κιν. 6939058135 & * 701023