Είστε εδώ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03) 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12) & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΔΡΑ: ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΗ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2. ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100 E mail ipapanast@gmail.com ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 25510 38371 2510 611302 ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 82 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 08/08/2014

Επιστολή διαμαρτυρίας

Με αφορμή την απάντησή σας, σε αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με ημερομηνία 02/08/2014 και αριθμό πρωτοκόλλου 7017/4/17736, που αφορά ζητήματα Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων και συγκεκριμένα ότι αφορά την κάλυψη των υφιστάμενων κενών θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, θα θέλαμε να σταθούμε κυρίως στο σημείο που αναφέρετε το εξής:
"..... δύναται να προβεί στην πρόσληψη Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τον κυρωμένο πίνακα, εφόσον υπάρξουν υπηρεσιακές ανάγκες."
Ο ορισμός των "υπηρεσιακών αναγκών", είναι γνωστό ότι καλύπτει το ευρύ φάσμα των αναγκών και είναι πολύ γενικευμένη ως έννοια.
'Οταν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα , μεταγενέστερο διαγωνισμό που αφορούσε την πρόσληψη 725 μόνιμων Πυροσβεστών ολοκληρώνεται ... και ο προγενέστερος αυτού είναι ανεκπλήρωτος και ουσιαστικά στον πάγο, ο ανθρώπινος κοινός νους δύναται να σκεφτεί ότι υπάρχει σε μια μερίδα ανθρώπων που προσέφεραν τόσα χρόνια τις υπηρεσίες τους , ένας περίεργος κοινωνικός αποκλεισμός ( προς αποφυγή του όρου "κοινωνικοεργασιακός ρατσισμός"). Προσωπικό που διαθέτει την πολύτιμη χρόνια εμπειρία και που ουσιαστικά δεν επιβαρύνει τον οικονομικό προυπολογισμό του κράτους , καθώς δεν απαιτείται η εκπαίδευσή του σε σχολές που συνεπάγεται λειτουργικά έξοδα, κλπ.
Συνεπώς, γεννιούνται πολλά ερωτήματα για τη θέση της πολιτικής μας ηγεσίας στο ζήτημα που μας αφορά και που επιθυμία μας είναι να απαντηθούν από εσάς , με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας:
- Εφόσον έγινε με ταχύτατους ρυθμούς η πρόσληψη των 725 μόνιμων Πυροσβεστών σημαίνει ότι υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες. Δεν "δύναται" το ποσοστό του 50% , όπως αυτό προβλέπεται από το άρθρο 15, παρ.6 του Ν.3938/2011 να γίνει απορρόφηση και από τον πίνακα των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης?
-Εφόσον η απαγόρευση της λειτουργίας των Σχολών υφίσταται και μάλιστα πολύ αυστηρά από την Τρόικα λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα, πώς είναι δυνατόν να γίνεται αμεσότατα η άρση αυτής της απόφασης "εν μία νυκτί" με αποτέλεσμα να έχει τακτοποιηθεί ο διαγωνισμός των 725 μονίμων Πυροσβεστών και να είναι σε πλήρη αδράνεια η απορρόφηση Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης?

Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε να βάλετε τέλος στον εμπαιγμό, την κοροιδία και την ομηρία στο σύνολο των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Απαιτείται και το γνωρίζουμε καλά ότι η υπόθεσή μας είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης με καθαρές όμως διαδικασίες εφόσον δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να εφαρμοστεί ο Νόμος με τον οποίο πήρε σάρκα και οστά η επαγγελματική αποκατάσταση των μέχρι 2ετίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Νιώθουμε άβολα όταν πρέπει να αναφέρουμε ότι θρηνήσαμε συναδέλφους σε μεγάλης έκτασης πυρκαγιές τα προηγούμενα έτη γιατί θυσιάστηκαν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής , αδιαφορώντας για τη δική τους, όμως είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ευελπιστούμε στην άμεση απάντησή σας. Για τυχόν διευκρινήσεις είμαστε στη διάθεσή σας.

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ