Είστε εδώ

Ενημέρωση μελών

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση μελών».

Συνάδελφοι,
Πρόσφατα υπήρξε ενημέρωση της ΠΟΠΥΣΥΠ και Δελτίο Τύπου του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. για την επικείμενη ρύθμιση σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.
Όπως γνωρίζετε όλοι ο Ν.3938/12, στο χρόνο που βγήκε, οι επιλογές τότε ήταν ή βγαίνει όπως ήταν ή δεν θα έβγαινε καθόλου.
Στη συνέχεια ήρθε ο Ν.4024/14 να διορθώσει κάποια κενά του προηγούμενου νόμου. Έπειτα, εντός του 2014 γίνεται νέα προσπάθεια της ΠΟΠΥΣΥΠ προς επίλυση των εργασιακών προβλημάτων του χώρου μας. Προς το παρόν χρειάζεται υπομονή και αναμονή να δούμε τι μέλει γενέσθαι.
Λάβαμε γνώση επιστολής από τους γνωστούς διασπαστές-κωλοτούμπες και επειδή δεν μπορούμε να δεχόμαστε συνεχώς ανακρίβειες, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1) Στη δισέλιδη επιστολή τους χρησιμοποιήθηκε 20 φορές η λέξη «δεν».
2) «υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής».
Και αυτό πάλι ήταν επιτυχία συντονισμένων μαζικών ενεργειών της ΠΟΠΥΣΥΠ, όταν κάποιοι «άλλοι» κωλοτούμπες γυρνούσαν στους διαδρόμους της Βουλής με αιτήματα «βάλτε βαθμούς στους απολυτήριους τίτλους σπουδών», «να προηγούνται έχουν σπουδάσει ΤΕΙ, ΑΕΙ» και άλλα τέτοια. Τα ξεχάσατε;
3) Σχετικά με την ΠΑΒ 7017-4-18134 ήταν σφάλμα του Α.Π.Σ. και πήρε και την απάντησή του. Το «ΠΟΣΠΥΔ» το αναγράφετε μια ΠΟΠΥΣΥΠ, μια «ΠΟΣΠΥΔ». Διαλέχτε ότι θέλετε. Την ίδια αντιπροσώπευση και αξιοπιστία έχει στα μέλη της και στην φυσική και πολιτική ηγεσία.
4) «Δύο συναντήσεις που είχαμε». Που; Στους διαδρόμους; Και πάντα παρέα με τον «τέως» Γ.Γ. για να σας δεχτούν;
5) «Αν σε μια ευρεία σύσκεψη που ποτέ δεν έγινε, συμφωνούσαμε».
Δηλαδή μας λέτε ότι είχε ο Υπουργός 36 Πρωτοβάθμια Σωματεία, ήταν το 80% περίπου των ΠΠΥ και συμβασιούχων παρόντες μέσω της ΠΟΠΥΣΥΠ και έπρεπε να δει άλλο ένα, δηλαδή εσάς, για να συμφωνήσει;
6) «Βουλή με 280 ναι και 20 παρόν». Ήταν επίτευγμα και τότε της ΠΟΠΥΣΥΠ και όχι δικό σας που κοιτάζατε το ατομικό συμφέρον σας. Ποιοι διατυμπάνιζαν πρόσφατα στον Κάμπο και στον Βαρδάρη «θα μπούμε 2.000-2.300 Π.Π.Υ. μόνιμοι».

Συνάδελφοι εκτός ΠΟΠΥΣΥΠ, συστρατευτείτε μαζί με την ΠΟΠΥΣΥΠ για να επιλυθούν καλύτερα τα προβλήματα. Η μαζικότητα φέρνει τη δύναμη στις διαπραγματεύσεις – ο κατακερματισμένος αντίλογος το μόνο που κάνει είναι να νομιμοποιεί προειλημμένες αποφάσεις...
Τέλος καλούμε τους συναδέλφους για μια ακόμα φορά να δείξουν ψυχραιμία και υπομονή, να δούμε προς τα πού θα πάνε οι εξελίξεις, και αν δεν γίνει κάτι υπάρχουν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε και δεσμεύσεις από το τωρινό κόμμα της αντιπολίτευσης. Όπως παρουσιάζεται το Δελτίο Τύπου του ΠΡΟ.ΠΟ. ενδεχομένως να έχει κάποια κενά. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη κατεύθυνση είναι «προχωράς και βελτιώνεις».
Συνάδελφοι οι εποχές είναι δύσκολες και στον κλάδος μας, μέσω των συνεχών πιέσεων της ΠΟΠΥΣΥΠ μέσα από αυτές τις δυσκολίες (που είναι πάρα πολλές), κερδίζουμε.
Κοιτάξτε γύρω σας, μην είμαστε αγνώμονες και καταστροφολόγοι, ότι διαφωνίες και ενστάσεις υπάρχουν θα συζητηθούν όπως προβλέπεται από τα καταστατικά των Σωματείων μας και της Ομοσπονδίας μας και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες.
Η Ομοσπονδία έπραξε και πράττει το καλύτερο που μπορεί, στον βαθμό που την ενισχύουμε με τη δύναμή μας. Και να θυμάστε, όποιο και να είναι το πολιτικό σκηνικό εμείς θα κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε γιατί έχουμε δίκιο και το αξίζουμε.
Συνάδελφοι, καλές γιορτές και καλή χρονιά.

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου