Είστε εδώ

Απαντητική Επιστολή του Παπαναστασίου Ιωάννη

2η Απαντητική Επιστολή του Παπαναστασίου Ιωάννη στο υπ. αριθ. 725 στις 1/3/2015 σε έγγραφο της Ομοσπονδίας με θέμα «Απάντηση σε έγγραφό σας»

Προς : 1. Προεδρείο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
2. Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Κοινοποίηση : 1. Μέλη του Σωματείου Α.Μ.Θ.
2. Σωματεία μέλη της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Κύριοι και συνάδελφοι της Ομοσπονδίας,

Μπορώ να καταλάβω σε πόσο δυσάρεστη θέση μπορεί να έχετε επέλθει , καθώς η απάντηση που έλαβα όχι απλά δεν απαντά σε τίποτα αλλά αναφέρεστε και σε δυο λέξεις από τις οποίες απέχετε έτη φωτός μακριά από τη μέρα που αναλάβατε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Πραγματικότητα και ειλικρίνεια.

Είναι δικαίωμά σας και υποχρέωσή σας να επιδιώκετε τη θωράκιση σε προσωπικό επίπεδο αλλά είναι και υποχρέωσή σας αυτά τα ιδιαίτερα αντανακλαστικά που σας περισσεύουν, να λειτουργούν δραστικά και ριζοσπαστικά ώστε να δράττεστε άπαξ ευκαιριών προκειμένου να αντιμετωπίζετε τα εργασιακά ζητήματα που διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν από το 2011 και μετά.

Περιορίστηκα στην εγγραφή μιας έκθεσης ιδεών, αποφεύγοντας τον τόμο ενός βιβλίου που κάλλιστα είχα τη δυνατότητα να γράψω. Κάποιες φορές επιβάλλεται η αναφορά σε υπαρκτά προβλήματα να αναλύεται περισσότερο και να αναπτύσσεται με πολλές λεπτομέρειες. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι άνθρωποι είτε εθελοτυφλούν είτε αδυνατούν με τον απλό λόγο να αντιληφθούν. Κάπου εδώ παίρνει θέση και η πραγματικότητα.

Κατηγορούμαι ότι καπηλεύτηκα την απουσία της υπαλλήλου του γραφείου. Γνωρίζετε πολύ καλά αν θα έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία αλλά προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις χρησιμοποιείται ανηλεώς ότι έχετε στη διάθεσή σας… ειλικρινά ντρέπομε … Και ρωτάω; Η Ομοσπονδία δεν λειτουργεί και δεν διοικήτε ; Στη δική σας περίπτωση και όσοι δεν γνωρίζουν θα συμπέραναν ότι είστε νεοφερμένοι και νεοεκλεγέντες στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Αν εσείς είστε στην Κρήτη , εγώ είμαι στη Μακεδονία. Γιατί θα πρέπει να είναι εφικτό για μένα ότι για σας είναι ανέφικτο. Και έπειτα μη ξεχνάτε ότι το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, δεν αποτελείται μόνο από Κρητικούς και έναν Μακεδόνα. Περιλαμβάνει συναδέλφους από Ρόδο, Άρτα, Πρέβεζα, Χίο, Κοζάνη, Γιάννενα και Αθήνα.

Επιπροσθέτως, γνωρίζατε ότι στην Αθήνα θα ήμουν από τη Δευτέρα. Ειδάλλως πιο το νόημα της αποστολής του μηνύματος να ενημερωθώ για τη συνάντηση 20 λεπτά πριν με τον Υπουργό.
Δεν είναι κακό να είστε ειλικρινείς.

Όντως σας ζήτησα να αναφέρετε τους λόγους της καθαίρεσής μου. Πιστεύετε ότι η απάντηση που δώσατε είναι αρκετά περιεκτική και συγκεκριμένη ώστε να λάβουν γνώση οι συνάδελφοι που το διαβάζουν ;
Όταν επιρρίπτεις ευθύνες και κατηγορίες , είναι υποχρέωσή σου να αναφέρεις και τους πραγματικούς λόγους που κάνεις αυτή τη διαδικασία. Αντιτέθηκα σε συμφέροντα της Ομοσπονδίας και αποφάσεις της και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε…. Έτσι πάει ;
Όσο για το δικαστήριο, επειδή φοβηθήκατε «το ξύλο» φυγαδεύσατε άρον – άρον τη δικηγόρο σας. Δεν σας άρεσε που απάντησε στην ερώτησή μας ότι το έγγραφό μας δεν αποτελεί έγγραφο καταγγελτικού χαρακτήρα αλλά ερωτηματικού ;
Δεν πειράζει, θα συνηθίσετε κάποια στιγμή αυτά που αποκαλείτε πραγματικότητα και ειλικρίνεια και για μένα θα συνεχίζουν να αποτελούν κόκκινο πανί οι θεωρίες και τα συμπεράσματα όταν δεν συνοδεύονται από κινήσεις- πράξεις.

Φυσικά και θα δηλώνω παρόν όποτε κρίνετε εσείς σκόπιμο
(επιλεκτικά όπως πάντα) ότι πρέπει να παρευρίσκομαι ως μέλος της Ομοσπονδίας σε αποφάσεις που θα παίρνετε αλλά πλανάστε πλάνην οικτρά αν πιστεύετε ότι με αποφάσεις δικές σας και όχι των οργάνων θα με φιμώσετε επειδή έτσι σας αρέσει, για να μην γίνονται γνωστές ενέργειες σας.

Με τιμή το ανεξάρτητο μέλος
του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Παπαναστασίου Ιωάννης
Καβάλα 04/03/2015