Είστε εδώ

Συνάντηση του Σωματείου μας με τον ΓΓΠΠ κ Γεωργιάδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Σωματείου μας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ Γεωργιάδη. Συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους σε ένα ομολογουμένως καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.
Ειδικότερα, για το φλέγον ζήτημα της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών για την φετινή αντιπυρική περίοδο, ενημερωθήκαμε ότι τα απαραίτητα έγγραφα βρίσκονται ήδη στον Υπουργό για την έκδοση της σχετικής απόφασης εργασίας τους για πέντε μήνες.
Αναφορικά με τους ΠΠΥ, μας ενημέρωσε ότι αναμένει από μέρα σε μέρα το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του ΑΠΣ, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην ΠΟΣΠΥΔ, όπου θα εξετάζονται διάφορα σενάρια εργασιακής ενσωμάτωσης. Από την πλευρά μας διατυπώσαμε πως η όποια ενσωμάτωση θα μας βρει σύμφωνους μόνο εφόσον βρίσκεται υπό το πρίσμα της διασφάλισης των κεκτημένων του ισχύοντος νόμου, εξασφαλίζοντας εργασιακά το σύνολο των συναδέλφων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα οικονομικά πλαίσια είναι ιδιαιτέρως στενά, τόσο για την χορήγηση κονδυλίων για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες και νυχτερινά όσο και για το θέμα του επιδόματος επικινδυνότητας. Από την πλευρά μας του τονίσαμε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί επιχειρησιακή ανεπάρκεια και δυσάρεστες υπηρεσιακά καταστάσεις, όπως το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα συναδέλφου που μετέβαινε για υπηρεσία εκτός έδρας.
Όσον αφορά στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του ΠΣ, του καταθέσαμε τις παρατηρήσεις που το Σωματείο μας (σε συνεννόηση και με την ΠΟΣΠΥΔ) εντόπισε. Ο κ Γενικός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και μας παρέπεμψε στη νομικό σύμβουλο για περαιτέρω ανάλυση.