Είστε εδώ

ἘΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ἘΝΗΜΕΡΩΣΆΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 190/2004 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 292/2010 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 95 – Τ.Κ. 24100
ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ: 27210/90411

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:35 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 30/3/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου επισκέφτηκαν την Π.Υ. Καλαμάτας, ο Αν. Υπουργός Προ. Πο. κ. Πανούσης, ο Α.Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής Διοικήσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος κ. Γιόβας, στην διάρκεια της συγκέντρωσης που ακολούθησε, το σωματείο έθεσε ερωτήματα τόσο στον κ. Υπουργό όσο στον Α.Π.Σ. και μας απάντησαν τα εξής:
1) Η ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ είναι στόχος της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα λόγω δημοσιονομικής επιβάρυνσης και μας παρέπεμψαν για μετά τον Ιούνιο .
2) Η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων συναδέλφων εξελίσσεται θετικά και έχει γίνει αίτημα από το ΑΠΣ για 1500 θέσεις.
3) Συστάθηκε επιτροπή και ξεκινά η διαδικασία πλήρωσης των καινών θέσεων των Π.Π.Υ από τον πίνακα επιλαχόντων και οι κενές θέσεις είναι περίπου 230 συνολικά ( εποχικοί –ιδιώτες).
4) Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο προμηθειών και πρέπει να αλλάξει.
5) Οι δυνατότητες συντήρησης οχημάτων και εξοπλισμού θα είναι ανάλογες του 2014.
6) Τέλος, ο κ. Υπουργός, μας ενημέρωσε πως πρόθεση του είναι να ανεβάσει των αριθμό των Π.Π.Υ στις 4500 απορροφώντας από τον πίνακα επιλαχόντων αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

Συνάδελφοι,
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, συνεχίζονται οι υποσχέσεις χωρίς να υλοποιείται καμία από αυτές. Όσον αφορά τα μεγάλα εργασιακά προβλήματα του κλάδου διαρκώς ακούμε της ίδιες στερεότυπες απαντήσεις από τις τελευταίες κυβερνήσεις λες και εμείς ευθυνόμαστε για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Καλούμαστε για μια ακόμα αντιπυρική περίοδο να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, μόνο με ευχές.
Επειδή δεν έχουμε τίποτα δεδομένο σας καλούμε σε ετοιμότητα γιατί ότι κερδίσαμε μέχρι τώρα έγινα με αγώνες.

Με τιμή
Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ. ΚΑΖΟΛΕΑ ΝΙΚ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.