Είστε εδώ

TOTE KAI ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

TOTE KAI ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

Μετά από 3 μήνες το προεδρείο της ομοσπονδίας μας έκανε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.
Η τελευταία φορά που έγινε συνάντηση ήταν 20-5-2015.
Με βάση ακριβές αποσπάσματα από τις 2 έγγραφες ανακοινώσεις της ομοσπονδίας μας, ΤΟΤΕ (21-5-2015), ΚΑΙ ΤΏΡΑ (3-8-2015) έχουμε:
1)Ομογενοποίηση προσωπικού.
ΤΟΤΕ : Ομογενοποίηση Προσωπικού
Μας διαβεβαίωσαν ότι παραμένει ως προτεραιότητα του Υπουργείου σε ότι αφορά το Π.Σ και κατευθύνονται σε σταδιακή ομογενοποίηση πρώτα για αυτούς που έχουν τα προσόντα της παρ.8 άρθρο 15 ν.3938/2011 και σε δεύτερο χρόνο για τους εναπομείναντες. Την παρούσα χρονική στιγμή δεν ήταν σε θέση να μας πουν περισσότερα και μας παρέπεμψαν στην εκ νέου συνάντησή μας μετά τον Ιούνιο όπου και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Χώρας.
ΤΩΡΑ: Ομογενοποίηση προσωπικού.
Ο κ. Γενικός μας ενημέρωσε ότι παραμένει προτεραιότητα και ισχύει η προεκλογική δέσμευση του Υπουργείου, η μονιμοποίηση αρχικά όσων έχουν τα προσόντα του Ν.3938/2011 (2240 άτομα) εφόσον βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται.Για τους υπόλοιπους αρχικά θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση αναλόγως με τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα εκείνη την στιγμή. Το χρονοδιάγραμμα μας απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από το πότε θα διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, παρουσιάζοντάς μας παράλληλα και σχετικό έγγραφο με τις βασικότερες ανάγκες και προτεραιότητες του Υπουργείου.
Στο σχετικό έγγραφο, το οποίο εστάλη στα συναρμόδια Υπουργεία και παρουσίασε και εμάς για τον προγραμματισμό των βασικότερων αναγκών του Υπουργείου στο μεσοπρόθεσμο διάστημα 2016-2019, αναφέρεται ότι στις ανάγκες του Υπουργείου είναι η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. και τα χρήματα που απαιτούνται,(12.000.000 περίπου για τα 2240 άτομα ) και (21.000.000 περίπου για όλους τους Π.Π.Υ) αλλά και η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για κάθε αντιπυρική περίοδο.

2)Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.
ΤΟΤΕ: Ανανέωση νέας 6μηνης ανά έτος 5ετούς θητείας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Μας ανέφεραν ότι η παρουσία Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Π.Σ την αντιπυρική περίοδο κρίνεται απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν. Ωστόσο, παρά την επιμονή μας, απέφυγαν να μας απαντήσουν εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε ανανέωση της θητείας των υπαρχόντων Συμβασιούχων ή εάν αποσκοπούν σε πρόσληψη άλλων μέσω νέας προκήρυξης.
ΤΩΡΑ:
Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και η καταγραφή των αναγκών του Π.Σ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθήσουν, μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα αλλά είτε γίνει με προκήρυξη είτε με ανανέωση του προηγούμενου Π.Δ. δεν θα χάσουν την δουλειά τους οι παλιοί Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Επισήμως η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την αντιπυρική περίοδο.
· Καλά αφού δεν θα χάσει κανείς παλιός συμβασιούχος την δουλεία του η προκήρυξη γιατί θα γίνει άραγε;

3)Επιλαχόντες Πυροσβέστες
ΤΟΤΕ: Πρόσληψη επιλαχόντων-επιτυχόντων Π.Π.Υ.
Πέρα από την κάλυψη των 232 κενών θέσεων, για τις οποίες η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα επιπλέον αλλά και ούτε ήταν σε θέση να μας απαντήσουν για το πώς, πότε, με ποιο τρόπο και αν προτίθενται να το πράξουν στο μέλλον. Στο ζήτημα αυτό η Ομοσπονδία μας εξέφρασε την αντίθεσή της και διαμήνυσε ότι αποτελεί προσβολή και απαξίωση για εμάς, να προχωρήσει στο εξής το Π.Σ. σε νέες προσλήψεις με οποιοδήποτε τρόπο (προκήρυξη, Πανελλήνιες Εξετάσεις) πριν προηγουμένως αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα το ήδη υπάρχον προσωπικό, επιλαχόντες και ΠΠΥ. Δεν μπορεί από την μία να μας επικαλούνται δυσχερή οικονομική κατάσταση και από την άλλη να προτιμηθούν νέες προσλήψεις, για τις οποίες υπάρχει πολλαπλάσιο κόστος, από το να αξιοποιηθεί και να καλύψει επαρκώς αυτές τις ανάγκες το ήδη υπάρχον προσωπικό.
ΤΩΡΑ:
Έχουν παγώσει προς το παρόν οι διαδικασίες πρόσληψης των 230 περίπου επιλαχόντων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και γεγονότων που προέκυψαν. Σχετικά με την πρόσληψη των υπολοίπων πέραν των 230 παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες, γιατί σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αύξηση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτήν την περίοδο. Ωστόσο αναμένεται να εξετασθεί κάθε δυνατή λύση.

4) Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό
ΤΟΤΕ: Καταβολή επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος
Δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια προς το παρόν για την ένταξη του επαγγέλματός μας στην κατηγορία αυτή. Θα ενημερωθούν για το που φτάνει η διαδικασία ένταξης γενικότερα των επαγγελμάτων αφού ήδη υπάρχει εισήγηση από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προ. Πο. για την ένταξη του επαγγέλματος μας και θα μας ενημερώσουν στην επόμενη συνάντηση μετά τον Ιούνιο.

ΤΩΡΑ:
Στο ζήτημα αυτό μας ανέφερε, ότι χρειάζεται συνεννόηση και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία και πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξή μας στην κατηγορία αυτή, θα ξεκινήσει μαζί με τον εξορθολογισμό και αξιολόγηση όλων των υπολοίπων υπό ένταξη επαγγελμάτων και όχι ξεχωριστά μόνο για εμάς

5)Ένταξη στην λίστα επιλαχόντων των Συναδέλφων Συμβασιούχων 2008 και 2009.
ΤΟΤΕ: Δεν υπήρχε αυτό το θέμα.
Μάλλον το θυμήθηκε η ΠΟΠΥΣΥΠ τώρα επειδή το Σωματείο Αργολίδας το έκανε αναφορά προς τον κ. Πανούση
ΤΩΡΑ:
Για το ζήτημα μας αυτό παρόλο όπως μας ανέφερε το βλέπει θετικά και παρόλο που δεν κοστίζει τίποτα έως σήμερα δεν έχουν γίνει ενέργειες για την ένταξη τους λόγο των πολλών υποχρεώσεων που προέκυψαν και του μεγάλου χρονικού περιθωρίου που έχουμε αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγούν ή να ωφεληθούν άμεσα για την καθυστέρηση αυτή από κάποια εξέλιξη.

Σ. Γ :
· Με βάση τα παραπάνω συνάδελφοι καταλαβαίνετε ότι η πρόοδος στη επίλυση των προβλημάτων μας δεν πάει ούτε με ρυθμούς χελώνας.
· Για καθηκοντολόγιο, ωράρια , άδειες ΠΠΥ ούτε κουβέντα……………
· Για ΜΑΠ ούτε λόγος ………………….
· Σε εκλογές (βουλευτικές) πάμε λείαν συντόμος ,
· Πιθανόν να χρειαστεί προεκλογικά να κάνουμε και ένα ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο, για γούρι.
· Από ενημέρωση έχουμε πατώσει e- mail ενημερωτικά έχουν να σταλούν στα σωματεία καμία 60αρια μέρες.
· Δεν θα γράψω κάτι άλλο γιατί θα κατηγορηθώ ότι πάω ενάντια στην κοιμώμενη ομοσπονδία. Αφήνω όλους εσάς να διαβάσετε τα παραπάνω και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
· Και καλώ την ομοσπονδία με μια ανακοίνωση να μας πει τι έχουμε πετύχει τους τελευταίους 7-8 μήνες.