Είστε εδώ

Ενημέρωση Μελών του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβ/χων Πυρ/στων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 97 ΜΕΓΑΡΑ: 31/08/2015
ΠΡΟΣ: 1) Προεδρείο ΠΟΠΥΣΥΠ
2) Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ

ΘΕΜΑ: «Το με αρ. πρωτ. 1019/22.08.2015 έγγραφο της ΠΟΠΥΣΥΠ περί απόλυσης υπαλλήλου».

Γράφετε «Η μη καταβολή των επιχορηγήσεων από τον ΟΑΕΔ που είναι γνωστή εδώ και μήνες», «Αλλά ταυτόχρονα και η μη καταβολή συνδρομών από τα Σωματεία».
Από πού είναι γνωστή η μη καταβολή επιχορηγήσεων;
Ποιος το ξέρει και το ανέφερε; Κανείς.
Ο ΟΑΕΔ μήπως δεν επιχορηγεί την ΠΟΠΥΣΥΠ επειδή δεν έχει περάσει οικονομικό απολογισμό;
Ποιο οικονομικό απολογισμό καταθέσατε;
Στο 1ο Δ.Σ. δεν είπαμε ότι η επιβάρυνση του υπαλλήλου θα είναι εξ’ ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ και όχι από την ΠΟΠΥΣΥΠ;
Στο Δ.Σ. δεν σας ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος ότι νέα γραφεία και η νέα υπάλληλος θα επιβαρύνουν την ΠΟΠΥΣΥΠ γιατί ο ΟΑΕΔ γενικά κωλυσιεργεί και δεν θα υπάρχουν χρήματα;
Η προηγούμενη Διοίκηση είχε απολύσει και επαναπροσλάβει την υπάλληλο όποτε καταβάλλονταν οι εισφορές, άρα αν έχετε καταθέσει οικονομικό προϋπολογισμό και είναι σωστός δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξαναδίνεται η επιδότηση.
Δεν σας δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος ότι μπορούμε να στεγαστούμε στην Π.Υ. όπως είχε γίνει ήδη πριν, χωρίς έξοδα υπαλλήλου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. αλλά ποιος τον άκουσε;
Επέμενε ο Αλέξανδρος και συμφωνήσαμε. Τώρα πετάτε τη μπάλα στην κερκίδα;
Ενημερώσατε συνεπώς ότι θα την απολύσετε και το Δ.Σ.; Όχι.
Ενημερώσατε ότι υπήρχε πρόβλημα; Όχι. Τότε τι κλαψουρίζετε για τις επιλογές σας;
Αληθεύει όπως μάθαμε ότι στείλατε χαρτί στον ΟΑΕΔ κατά Μάρτη καιρό του 2015 και λέτε «να μην δίνονται πληροφορίες για την Ομοσπονδία μας προφορικά παρά μόνο με εξουσιοδότηση και γραπτώς»;
Σαν π. Πρόεδρος, π. Ταμίας και μέλος ο κ. Παπαντώνης δεν ήξερε κάτι τέτοιο.
Γιατί κρύβεστε αφού όλα είναι νόμιμα; Βγείτε παραδεχτείτε και αναθεωρείστε να προχωρήσουμε Δημοκρατικά και αγωνιστικά όπως μας αξίζει και αρμόζει τόσα χρόνια.
Τι περάσαμε στο καταστατικό, στους σκοπούς άρθρο 8; «Διασφάλιση των διαδικασιών στις αρχές της δημοκρατίας». Πήξαμε από δημοκρατία και επιλεκτική χρήση του καταστατικού.
Επί της ευκαιρίας, ο Πρόεδρος διατυμπάνιζε σε δικούς του Προέδρους, όπως τους αναφέρει, ότι δεν του βάζουμε λεφτά τα Σωματεία;
1) Αναρωτηθήκατε από πότε έχει να σας δει ο κόσμος από κοντά, να τους ενημερώσετε;
Εδώ και 3 χρόνια, γιατί από τον 09/2012 ανεπίσημα είχε πάρει το χρίσμα το Προεδρείο. Κοιτάξτε τις φωτό στο internet τότε. «Κάτσε και ξεκουράσου Πρόεδρε», έλεγαν, «πρόσεχε την υγεία σου». Ξέρετε, από τότε που γράψαμε τον Γ.Γ. κ. Γεωργιάδη «τουρίστα», δυσαρεστήθηκε ο κ. Γ.Γ. και ανέλαβε ο τωρινός Πρόεδρος να λύσει τα προβλήματα.
2) Όταν γίνονταν οι εκλογές και «μαγειρεύατε» δεν ξέρατε ότι:
• Τάξατε θέση Αντιπροέδρου σε 2 μέλη και το πήρατε πίσω.
• Πόσο στοιχίζει η κάθε μετακίνηση από τη μια και την άλλη άκρη της Ελλάδας; Το μαγείρεμα το Προεδρείο το έκανε. Το ήξερε ότι θα έχουμε ακριβές μετακινήσεις.
Ότι έχουμε 13 μέλη το Δ.Σ., 3 από Ήπειρο, 3 από Κρήτη, 3 από Αιγαίο, 1 από Θράκη, 1 από Μακεδονία και 2 από Αττική, αφήνοντας ακάλυπτο τον κορμό της Ελλάδας και ολόκληρες περιφέρειες.
Η Πελοπόννησο με απασχολούμενο κόσμο εργαζόμενους στο Π.Σ. Π.Π.Υ. και συμβασιούχους περίπου το 40% του συνόλου χωρίς εκπροσώπηση.
Ομοίως και τη Στερεά Ελλάδα 5-6 νομούς χωρίς εκπροσώπηση;
Ή μήπως να πούμε για την Θεσσαλία και τα Ιόνια νησιά; Ή η κεντρική Μακεδονία;
3) Διατυμπανίζει ο Πρόεδρος να κάνει συνάντηση Προέδρων στην Αθήνα; Να κάνουν τη γλάστρα ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ; Εσείς ψηφίσατε στο νέο καταστατικό απλά να είναι «συμβουλευτικού χαρακτήρα» και να μην ψηφίζουν οι Πρόεδροι και να έχουν άποψη όπως ήταν πριν.
Να έρθουν κάτω για συμβουλές; Και ποιο το θέμα; Το πόρισμα; Περί οικονομικών; Αμφισβητούμε 5 τόσα χιλιάδες ευρώ και έχουμε χαλάσει ήδη πάνω από 2.500 στα δικαστήρια; Προεκλογική περίοδο έχουμε, πάλι στο ντούκου θα πάει; Έχετε σκοπό να πάρουμε καμιά δέσμευση;
Πρόσφατα καλέστηκαν οι Ομοσπονδίες τον Σωμάτων Ασφαλείας από την ΝΔ. Σε αυτό πήγατε; Ο Γιώργος στην Αθήνα μένει, δεν έχει έξοδα, δίπλα είναι, έχει 15 μέρες συνδικαλιστική άδεια; Αλλά είναι απασχολημένος με το νέο Σωματείο Αττικής και Νήσων. ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Αυτό εφαρμόζει ο Γιώργος με τις συμβουλές του Προεδρείου. Πήξαμε στα Σωματεία και κόσμος γιόκ.
Στη ΔΕΘ θα πάμε; Η ΓΣΕΕ έστειλε ήδη ανακοίνωση και κάλεσμα. ΠΑΛΙ ΜΟΥΓΚΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;
Για το 150άρι των οδηγών βάλατε την ερώτηση Βουλευτή στο site μας και καλά κάνατε. Αλλάξατε γνώμη ή θα πάρουμε στο λαιμό μας και τους οδηγούς για καμιά δεκαριά χρόνια.
Περί χρημάτων, αναφέρει ο Πρόεδρος εδώ και κει ότι δεν υπάρχουν. Πόσα χρήματα πήρε μαζεμένα και το 2014 και το 2013; Δεν μπήκε με το ζόρι εκεί. Επιλογή του ήταν. Και τις επιλογές μας τις στηρίζουμε. Πόσο έχουν στοιχίσει οι μετακινήσεις 2014-2015 θα μας πει κανείς άραγε;

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747