Είστε εδώ

Συνέντευξη Υπουργού κ. Τόσκα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ ΒΟΛΟΣ. Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΕ 48 ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΚ.43131, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ 74/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ 2242/25-4-2013 ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
E-mail billi131169@gmail.com Κινητό 6907540588

Αρ.Πρωτ.46 Βόλος 28/06/2016
Προς: Αξιότιμο Αναπλ. Υπουργό
ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Τόσκα και κυβερνώντες

ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη Υπουργού κ. Τόσκα».

Με αφορμή την πτώση του CANADAIR και την συνέντευξη του κ. Τόσκα που αναφέρθηκε στις ενοικιάσεις πυροσβεστικών αεροπλάνων, «επισημάνσεις ότι τα αεροσκάφη είναι 45 ετών», «η αντικατάσταση των αεροσκαφών δεν είναι εφικτή», «το πολύ παλιό υλικό δεν θα μας βγάλει πολλά χρόνια», «το ζήτημα της ανανέωσης των πυροσβεστικών μέσων ξεχνιέται», «έχουν προστεθεί δύο ελικόπτερα Chinook (σινούκ) ».
Ο κ.Υπουργός μας δίνει συνέντευξη ξεχνώντας ότι είναι κυβέρνηση !!! .
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, από πέρυσι το Σεπτέμβριο που αναλάβατε κυβέρνηση δεν ήταν παλιά τα CANADAIR; Δεν το ξέρατε;
Πριν την έναρξη της αντιπυρικής δεν ήσασταν και εσείς όλο ευχολόγια όπως και οι προκάτοχοί σας χρόνια τώρα; Είστε σίγουρος ότι το leasing θα στοιχίσει φθηνότερα ;
Λεφτά για τους πυροσβέστες δεν έχει για αεροπλάνα έχει ;
Πρόληψη έγινε ποτέ αξιότιμε κ υπουργέ ;
Κάηκαν τα Μέγαρα τα Δερβενοχώρια και αλλού γιατί δεν συντηρούνται ή δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν έχουν πρόσβαση τα οχήματα.
Για του χρόνου που αναφέρατε σχετικά με την ενοικιάσεις των αεροπλάνων, θα τα πράξετε είτε είστε εσείς Υπουργός είτε όχι ;
Ρωτάμε γιατί πέρυσι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας έλεγε για ομογενοποίηση πυροσβεστικού προσωπικού, φέτος γαργάρα.
Πέρυσι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας έλεγαν ανανέωση λίστας επιλαχόντων, φέτος γαργάρα.
Πέρυσι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας έλεγε για ένταξη στη λίστα των 2008-2009 επιλαχόντων, και τόσα άλλα φέτος γαργάρα.
Πέρυσι καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στα πνευματικά κέντρα στην Αθήνα , φέτος είχαμε την καινοτομία το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών εν κρυπτό με 2-3 Π.Π.Υ. χωρίς καν συμβασιούχους και το μόνο θέμα είναι τώρα το παραμύθι των εναπομείναντες Π.Π.Υ. σε προσωποπαγείς θέσεις .
Όχι άλλη κατρακύλα συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρυσι άλλα έλεγε η κ. Καφαντάρη ο κ Φάμελλος ο κ Λάππας η κ Κοζομπόλη και τόσοι άλλοι Συριζαίοι .
Άλλα πέρυσι πριν το Γενάρη άλλα το Σεπτέμβρη και άλλα φέτος .
Ανοίξτε τα αυτιά σας και αφουγκραστείτε τους Πυροσβέστες κύριοι των Σωμάτων Ασφαλείας και όχι να γίνεστε δεκανίκι των πολιτικών. Τηρήστε ότι υποσχεθήκατε αλλιώς παραιτηθείτε.
Πέρυσι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στην βουλή την ένταξη των 126 αποφοίτων γυμνασίου στη λίστα, φέτος γαργάρα.
Πέρυσι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε απορρόφηση όλων των Π.Π.Υ., και φέτος κάνουν χαρτιά οι περίπου 2.400 και οι υπόλοιποι γαργάρα, παρότι ο Ν.3938/2011 το προέβλεπε και δεν πράξατε τίποτα παραπάνω.
Ευελπιστούμε να μην ξεχαστεί το θέμα πυρόσβεση μετά την αντιπυρική όπως είπατε κ Υπουργέ και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα για του 2400 περίπου Π.Π.Υ.
Το γράφουμε αυτό κ. Υπουργέ γιατί θα ξεχνάτε ίσως και να μην θυμάστε γιατί ήσασταν σε άλλο Κόμμα τότε στις πορείες μας στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, την ΕΜΑΚ και αλλού όπου είχε έρθει ο κ. Τσίπρας.
Άλλα μας έταζε και μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, μέχρι τα κάλαντα στις γιορτές μας καλούσατε στον ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου να πούμε τότε γιατί είμαστε ειδική κατηγορία οι Συμβασιούχοι τότε και ήμασταν και είμαστε όπως διατυμπανίζατε τότε.
Κ Υπουργέ εδώ κόψατε 35% των αποδοχών των μονίμων. Δεν αναγνωρίζετε τις αποφάσεις του ΣτΕ και παγώνετε και το επίδομα ωρίμανσης. Πόσο αριστεροί είστε;
Ο Ιούνιος βγήκε και. Μ.Α.Π. (ρούχα άρβυλα κ.λ.π.) ακόμα δεν είδαμε κ. Υπουργέ .
Τα πυροσβεστικά οχήματα άλλη πονεμένη ιστορία δεκαετιών χωρίς λάστιχα μάνικες και συντηρούνται με πατέντες και το φιλότιμο των Πυροσβεστών .
Ο Ιούνιος βγήκε και τρομάξατε να βγάλετε τα εκτός έδρας Π.Π.Υ. και συμβασιούχων και μας χρωστάτε άλλες χρονιές χρήματα ακόμα στους Π.Π.Υ.
Ανανέωση λίστας επιλαχόντων και ένταξη των 2008-2009 δεν προτίθεστε, παρότι δεν στοιχίζουν τίποτα. Καλά – καλά και την ανανέωση 3ετίας την κάνατε 2ετία των Συμβασιούχων.
Κύριε Υπουργέ, οι Π.Π.Υ. και οι Συμβασιούχοι όπως θα πρέπει να γνωρίζετε δεν θέλανε να γίνουν Αξιωματικοί όπως δηλώσατε πρόσφατα.
Πυροσβέστες μπήκαν και πυροσβέστες θέλουν να μείνουν, να έχουν δουλειά.
Εμείς κ. Πρωθυπουργέ, κ. Υπουργέ, θα κάνουμε το καθήκον μας, αυτό το πολύ δύσκολο καλοκαίρι, όλοι οι πυροσβέστες όπως αρμόζει στην συνείδησή μας, η υπευθυνότητά μας, η αγάπη, το φιλότιμο με αυταπάρνηση και αυτοθυσία να σώζουμε την πατρίδα και να προστατεύσουμε τους Έλληνες πολίτες και την περιουσία τους.
Εσείς θα κάνετε το δικό σας καθήκον να πράξετε τα δέοντα μέσα στην αντιπυρική είτε μετά αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης όπως έχετε υποσχεθεί πολλάκις;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΡΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑ'Ι'ΡΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλ.:6907540588 Τηλ.:6979764461

http://sed-hellas.blogspot.gr/2016/06/blog-post_28.html