Είστε εδώ

Αποστολή αιτήσεων προς την Ομοσπονδία από το Δ.Σ του Σωματείου για την επιστροφή του ποσού που μας αναλογεί από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας για ηθικούς λόγους (Υπόδειγμα αίτησης)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΔΙΕΥΘYΝΣΗ : ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100 ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 2510 611302 Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr E mail : ipapanast@gmail.com

ΠΡΟΣ: 1. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 168 ΚΟΜΟΤΗΝΗ : 11/11/2016

ΘΕΜΑ : Διεκδίκηση επιστροφής του αναλογούν ποσού από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας

Το Δ.Σ. του Σωματείου συνεδρίασε την Πέμπτη 11/11/2016 και πήρε ομόφωνη απόφαση να ζητήσει με προσωπικές αιτήσεις ο καθένας την επιστροφή του ποσού που του αναλογεί από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, για λόγους ηθικής καθώς υπήρχαν σοβαρές περιπτώσεις ασθένειας συναδέλφων – μελών μας που δικαιούνται την οικονομική στήριξη του Ταμείου Αλληλοβοηθείας (στο οποίο συμμετείχαν από τη δημιουργία του ) και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας κακοβούλως αρνήθηκε .
Οι αιτήσεις από το Δ.Σ. στάλθηκαν αυθημερόν στο φαξ της Ομοσπονδίας και αναμένουμε την πρωτοκόλληση αλλά και την έγγραφη απάντηση της , θα ακολουθήσουν και ανάλογες αιτήσεις και από μέλη μας .

Είναι γνωστό ότι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας λειτουργεί από το 2007, όπου αποφασίστηκε η δημιουργία του, είχε ως πρωταρχικό σκοπό τη βοήθεια και την ενίσχυση συναδέλφων που συμμετείχαν σε αυτό, σε περιπτώσεις ασθενείας, ατυχημάτων, εντός και εκτός υπηρεσίας.
Με όσα έχουν διαδραματιστεί τελευταία με τη διοίκηση της Ομοσπονδία όσον αφορά το Ταμείο Αλληλοβοήθειας , φτάνοντας σε σημείο να αμφισβητούνται συνάδελφοι Πανελλαδικά, οι οποίοι αφενός συμμετείχαν σε αυτό με την εφάπαξ καταβολή των 100 ευρώ το 2007 , αφετέρου αποκλείονται από αυτό, όταν βεβαιωμένα λόγω ασθενείας έχουν ζητήσει την ενίσχυση τους από αυτό, όπως προβλέπετε .

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι για να ενισχυθεί κάποιος συνάδελφος από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, λόγω ασθενείας, ως προϋπόθεση δεν αρκεί μόνο η οικονομική συμμετοχή του σε αυτό, αλλά απαιτείται και να έχει την ιδιότητα του ενεργού και τακτοποιημένου οικονομικά μέλους της Ομοσπονδίας.

Θεωρούμε και υποστηρίζουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου που όλα τα μέλη του είναι δικαιούχοι του Ταμείου, ότι όλες οι ενέργειες της διοίκησης της Ομοσπονδίας που αφορούν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας :

1. Δεν είναι νόμιμες και αντιστρατεύονται το σκοπό και το ρόλο για τον οποίο αρχικά δημιουργήθηκε.
2. Στρεβλώνεται ο αρχικός σκοπός του, από πράξεις και αποφάσεις, ώστε να συνδεθεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας με ο Ταμείο της Ομοσπονδίας, δυο διαφορετικά ταμεία με διαφορετικούς ρόλους και τρόπο λειτουργίας.
3. Βάζουν εκβιαστικό δίλημμα στους συναδέλφους δικαιούχους αυτού, πως αν χάσουν την ιδιότητα του οικονομικά τακτοποιημένου μέλους της Ομοσπονδίας, παύουν να είναι δικαιούχοι του Ταμείου Αλληλοβοήθειας άσχετα αν είναι μέτοχοι σε αυτό .
4. Είναι αυθαίρετος ο τρόπος λειτουργίας που έχει ορισθεί και έχει επιβληθεί .
5. Καταστρατηγούνται αυθαίρετα τα δικαιώματα των δικαιούχων συναδέλφων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας .
6. Παρακρατούνται αυθαίρετα οι συνδρομές των δικαιούχων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, χωρίς να έχουν τα δικαιώματα αυτού

Για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέρουμε, ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων που μας αναλογούν βάση του υπολοίπου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας .

Με τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΤΡΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
κιν. 6948401282 & *750942 κιν. 6988615400 & * 715400

Υπόδειγμα αίτησης http://pyrosvestesamth.blogspot.gr/2016/11/blog-post_13.html